• Δωρεάν μεταφορικά από 29 €

“Βιβλία που αξίζει να διαβάσεις” γράφει η Βίκυ Κάουλα

“Βιβλία που αξίζει να διαβάσεις” γράφει η Βίκυ Κάουλα

“Βιβλία που αξίζει να διαβάσεις” γράφει η Βίκυ Κάουλα 640 427 Ιβίσκος

Από πολύ μικρή ήμουν φανατική αναγνώστρια. Διάβαζα ό,τι έπεφτε στα χέρια μου και διάβαζα βιβλία κάθε είδους. Ακόμη και σήμερα δεν έχω ένα είδος που προτιμώ. Τα βιβλία που προτιμώ είναι αυτά που με συνεπαίρνουν και δεν θέλω να τα αφήσω από τα χέρια μου, τα βιβλία που έχουν μεγάλες ανατροπές, που μου γεννούν έντονα συναισθήματα, αλλά και αυτά που έχουν να μου «πουν» πράγματα, να μάθω, να δω τις καταστάσεις από άλλη οπτική ή να διαβάσω κάποιον άλλον τρόπο διαχείρισης των συναισθημάτων, των σκέψεων και των εμπειριών μου.

Κάποια στιγμή αυτή μου η αγάπη βρήκε έκφραση μέσα από την ενασχόλησή μου με τις Εκδόσεις Ιβίσκος. Μέσα από αυτή, μου δίνεται η ευκαιρία να διαβάζω και να αξιολογώ βιβλία, να εμβαθύνω σε αυτά, έχοντας την ευθύνη της έκδοσής τους, επιμελούμενη τα κείμενα για να αποδοθούν σωστά, ερχόμενη σε επαφή με τους συγγραφείς τους. Νιώθω μεγάλη χαρά που συμμετέχω σ’ αυτόν τον μαγικό κόσμο και νιώθω μεγάλη περηφάνια για τα βιβλία που παρουσιάζουν οι Εκδόσεις Ιβίσκος στο αναγνωστικό κοινό. Θεωρώ μεγάλη ευτυχία που μπορώ και κάνω το μεράκι μου. Είναι ένας από τους τρόπους που έχω για να αποσυμπιέζομαι από τον εργασιακό φόρτο και την πίεση της καθημερινότητας.

Θέλω, λοιπόν, να μοιραστώ μαζί σου κάποια βιβλία που αξίζει να διαβάσεις. Η σειρά που παραθέτω τα βιβλία είναι τυχαία.


ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ – Δημήτρης Φλαμούρης

Σε αυτό το πρωτοπόρο και αντισυμβατικό βιβλίο, ο Δημήτρης Φλαμούρης PhD καταρρίπτει πολλούς από τους μύθους του χώρου της αυτοβελτίωσης. Συνδυάζοντας τις τελευταίες έρευνες της νευροεπιστήμης, της νέας επιστήμης του άγχους και της επιστήμης της κινητοποίησης, με την Ψυχολογία, την Υπαρξιακή Φιλοσοφία αλλά και την Αρχαία Σοφία προτείνει έναν διαφορετικό, πιο ανθρώπινο δρόμο.

Μάθε περισσότερα


ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ – James Clear

Οι καινούργιοι στόχοι, χρειάζονται καινούργιες συνήθειες.

Ακούγεται απλό… γιατί έτσι είναι!

Όποιοι κι αν είναι οι στόχοι μας, το βιβλίο αυτό μας αποκαλύπτει σίγουρες μεθόδους που θα μας απογειώσουν! Παραθέτοντας έγκυρα πορίσματα της βιολογίας, της ψυχολογίας και της νευροεπιστήμης, ο James Clear, ένας από τους διεθνώς κορυφαίους ειδικούς, μας μαθαίνει με ακρίβεια τις κατάλληλες στρατηγικές για να αποκτήσουμε καλές συνήθειες, να ξεφορτωθούμε τις κακές και να κυριαρχούμε στη συμπεριφορά μας, ώστε να οδηγηθούμε σε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

Μάθε περισσότερα


ΑΠΟΔΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ – Johann Hari

Μια ριζικά ανατρεπτική οπτική για τη θεραπεία της κατάθλιψης και του άγχους.

Αν και επιτυχημένος δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο Γιόχαν Χάρι υπέφερε από κατάθλιψη από τότε που ήταν παιδί και άρχισε να παίρνει αντικαταθλιπτικά, όταν ήταν έφηβος. Του είχαν πει —όπως σε ολόκληρη τη γενιά του— ότι το πρόβλημά του είχε προκληθεί από κάποια χημική ανισορροπία στον εγκέφαλό του.  Ως ενήλικας με σπουδές κοινωνιολογίας, διαπίστωσε ότι σχεδόν όλα όσα μας έχουν πει για την κατάθλιψη και το άγχος είναι λανθασμένα! Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, ο Χάρι έκανε ένα οδοιπορικό σαράντα χιλιάδων μιλίων, για να πάρει συνεντεύξεις από τους κορυφαίους ειδικούς σχετικά με το τι προκαλεί την κατάθλιψη και το άγχος, καθώς και τι τα θεραπεύει.  Αυτό που ανακάλυψε είναι ότι οι πραγματικές ρίζες της κατάθλιψης δεν βρίσκονται στον εγκέφαλό μας, αλλά στον τρόπο με τον οποίο ζούμε σήμερα και στη μεταξύ μας αποξένωση που τον χαρακτηρίζει. Ακόμα, διαπίστωσε βιωματικά πως υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης αυτής της διεθνούς «πανδημίας», ριζικά διαφορετικοί από εκείνους που μας πρότειναν μέχρι τώρα. Στο βιβλίο αυτό μοιράζεται μαζί μας το απαύγασμα των ερευνών του, προσφέροντας ρεαλιστικές και έγκυρες λύσεις για μια ζωή γεμάτη νόημα και ψυχική πληρότητα.

Μάθε περισσότερα


ΑΝΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – John Gray

Ένα κλασικό βιβλίο-εγχειρίδιο που όλα τα ζευγάρια πρέπει να διαβάσουν.

… ο δρ John Gray σε αυτό το βιβλίο αποκαλύπτει πόσο διαφέρουν οι άντρες και οι γυναίκες σε όλες τις πλευρές της ζωής τους: όχι μόνο επικοινωνούν με διαφορετικό τρόπο, αλλά και σκέπτονται, αισθάνονται, αντιλαμβάνονται, αντιδρούν, χρειάζονται και εκτιμούν με διαφορετικό τρόπο.

Μοιάζουν σχεδόν σαν να προέρχονται από διαφορετικούς πλανήτες, να μιλούν διαφορετικές γλώσσες και να τρέφονται με διαφορετική τροφή.

Το Άνδρες από τον Άρη, Γυναίκες από την Αφροδίτη αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τη δημιουργία βαθύτερων και ουσιαστικότερων σχέσεων αγάπης και κατανόησης μεταξύ των δύο φύλων.

Μάθε περισσότερα 


Γ@Μ@ΤΗ ΣΤΑ 40 – Tova Leigh

Στο πρώτο της βιβλίο, η Τόβα παίρνει τους αναγνώστες μαζί της στο ταξίδι της για να ανακαλύψει εκ νέου ποια είναι μετά τη μητρότητα και πέρα από τους κανόνες που η κοινωνία επιβάλλει στις γυναίκες, ενώ τις ενθαρρύνει να απελευθερωθούν και απλώς να είναι ο εαυτός τους.

Ένα απολαυστικό και διασκεδαστικό βιβλίο που παρουσιάζει με ρεαλιστικό τρόπο πώς μπορεί μια γυναίκα να απολαμβάνει τους πολλαπλούς ρόλους της στη ζωή ως μαμά, σύντροφος, εργαζόμενη, ερωμένη, φίλη…

Μάθε περισσότερα


ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΗ – Gabriel Rolon

O διασημότερος ψυχαναλυτής της Λατινικής Αμερικής σε ένα ζωτικής σημασίας βιβλίο ξεκινά από την ψυχανάλυση για να φέρει στο προκείμενο ένα σύμφωνο εμπιστοσύνης μεταξύ κάποιου που λέει τα δικά του και εκείνου που τον ακούει, τον τιθασεύει και τον συνοδεύει. Το βιβλίο περιέχει «αληθινές ιστορίες». Τις περισσότερες φορές σκληρές, όμως πάντα γεμάτες από ζωή. Πολλή ζωή και την αλήθεια του θεραπευόμενου.

Ο λόγος του είναι απλός, λιτός, κατανοητός και συνάμα συγκλονιστικός.

Εάν σας αρέσει ο Ίρβιν Γιάλομ, τότε θα λατρέψετε τον Γκαμπριέλ Ρολόν.

Μάθε περισσότερα


ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ – Λιάνα Τσιρίδου

Ένα σπαρακτικό μυθιστόρημα-οδοιπορικό από την απόλυτη προδοσία στην κάθαρση και τη λύτρωση. Ένα μυθιστόρημα που θα σας συγκλονίσει με την ένταση των συναισθημάτων που θα σας γεννήσει.

Δεκατρία ολόκληρα χρόνια το καλό και το σκοτεινό κομμάτι της ηρωίδας μάχονται μέσα της σε σύγκρουση εξουθενωτική και την οδηγούν σ’ ένα ατέλειωτο κι οδυνηρό εκκρεμές αντιφάσεων. Η συμφιλίωση, οι παραδοχές, η συγχώρεση συγκρούονται διαρκώς με τον θυμό, τη διάψευση, την προδοσία, σ’ έναν αγώνα με άδηλη έκβαση.

Εκτός κι αν ανοίξει η χαραμάδα για τη ροή της αγάπης. Ξανά.

Μάθε περισσότερα


ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΤΙΔΑΣ – Λιάνα Τσιρίδου

Και πάλι ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Λιάνας Τσιρίδου, επίκαιρο όσο ποτέ δυστυχώς, αφού περιστατικά βίας κατά των γυναικών έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο.

Στο γύρισμα του αιώνα και της χιλιετίας. Στην πόλη που χάνει πια τους μύθους της και μετατρέπεται σε θαμπό σκηνικό για καθημερινές ιστορίες. Στο αστραπιαίο πέρασμα μιας στιγμής, στην ανάσα μιας σύμπτωσης έρχεται η συνάντηση τριών γυναικών.

Σε όλα είναι διαφορετικές. Η νεαρότερη, η Μήτση, από νωρίς ορφανή και πρόωρα μεγαλωμένη μέσα από τις δυσκολίες της. Η δεύτερη, η Μάρα, αστικής καταγωγής και αναθρεμμένη μέσα στο ροζ συννεφάκι του πλούτου και της ομορφιάς της. Η τρίτη, η Σάρα, η ανιδιοτελής και δοτική Εβραία, παγιδευμένη σε κανόνες ζωής που δεν επέλεξε.

Το μόνο τους κοινό στοιχείο: η εμπειρία της αντρικής βίας, σωματικής ή ψυχολογικής, ομολογημένης ή ανομολόγητης, από εχθρούς ή από αγαπημένους, που λεκιάζει τον καμβά της ζωής τους και βαραίνει το επόμενο βήμα τους.

Η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ τους δεν είναι ανέφελη, δεν είναι αναίμακτη, δεν είναι ευθύγραμμη. Μα είναι επίμονη. Καταφέρνει να γίνει φωλιά και στήριγμα για την καθεμιά…

Σ’ αυτήν προσπαθούν να βρουν τη δύναμη που χρειάζονται για τις μικρές ή μεγάλες αλλαγές στη ζωή τους. Οι Δευτέρες τους, οι μέρες που πιο πολύ συναντιούνται, σύντομα γίνονται ανάσα, αντίδοτο σε ό,τι τις πνίγει.

Πώς θα τελειώσει η παρτίδα της ζωής τους; Ποιος θα καθορίσει το τέλος; Οι λογικές αποφάσεις, η πραγματικότητα γύρω τους ή τα σκοτεινά τους κομμάτια; Το παρελθόν που ζητάει να επιβεβαιωθεί ή τα θαμμένα συναισθήματα;

Μάθε περισσότερα


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΩΤΟΣ – Λουκάς Μέξης

Ο κόκκινος λωτός, το σύμβολο αγάπης και πάθους, είναι χαραγμένος για πάντα στο χέρι του Χρήστου. Κλειστός, μαζί με όσα ήθελε να μείνουν σφραγισμένα μέσα του. Το γράμμα «Χ» βρίσκεται στο κέντρο του. «Χ» για το όνομά της, για την μόνη γυναίκα που αγάπησε πραγματικά. Σήμερα ο Χρήστος βρίσκεται απομονωμένος στο καταφύγιό του, στο δάσος, μπροστά σε έναν νεαρό δημοσιογράφο και εννέα φυλαγμένα γράμματα. Μέσα από αυτά θα διηγηθεί σε εκείνον όλη του τη ζωή με κατάληξη το εδώ, το τώρα, αυτή τη στιγμή.

Ένα μυθιστόρημα που θα σας ταξιδέψει στον χώρο και στον χρόνο.

Μάθε περισσότερα


ΔΙΟΜΙΡΑ – Σπύρος Γλύκας

Ένα πραγματικά συγκλονιστικό μυθιστόρημα με θέμα το δυσοίωνο, μακρινό μέλλον που όμως είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το κακοσήμαδο παρόν. Ένα βιβλίο προφητικό που μέσα από εκπληκτικές περιγραφές κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα!

Ένα δυστοπικό μυθιστόρημα μα συνάμα αισιόδοξο!

Μάθε περισσότερα


ΤΡΙΑ ΧΡΥΣΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ – Josephine Moon

Μπορεί μια κοπέλα με διπολική διαταραχή να πατήσει στα πόδια της και να ζήσει τη ζωή που ονειρεύεται;

Μέσα από αυτό το μυθιστόρημα, ύμνο στο φαγητό και στην οικογένεια, στη νίκη απέναντι στις αντιξοό­τητες και στην αγάπη, καταλαβαίνουμε ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί να το θελήσουμε πολύ. Και άσχημες εμπειρίες στην παιδική ηλικία και κακοποιητικές ερωτικές σχέσεις και προβλήματα υγείας μπορούν να υπερνικηθούν με τη δύναμη της ψυχής.

Τρυφερό, συγκινητικό, αληθινό.

Μάθε περισσότερα

 


Τα πιο πάνω βιβλία είναι βιβλία που με άγγιξαν και με συνεπήραν και πιστεύω ότι αξίζει να τα διαβάσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλα που αγαπώ και ξεχωρίζω. Αυτά είναι από τα πιο πρόσφατα ή πιο επίκαιρα με κάποιον τρόπο.

Εάν διαβάσεις κάποιο από αυτά, θα ήθελα να μοιραστείς τις εντυπώσεις σου μαζί μου.

Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.