• Δωρεάν μεταφορικά από 29 €

Αφιέρωμα του Περιοδικού “Άβατον” στο βιβλίο του Στάμου Στίνη “Παγκόσμια Κοινωνία του Καλού”

Αφιέρωμα του Περιοδικού “Άβατον” στο βιβλίο του Στάμου Στίνη “Παγκόσμια Κοινωνία του Καλού”

Αφιέρωμα του Περιοδικού “Άβατον” στο βιβλίο του Στάμου Στίνη “Παγκόσμια Κοινωνία του Καλού” 1600 901 Ιβίσκος

Με χαρά αναδημοσιεύουμε τρισέλιδο αφιέρωμα στο τρέχον τεύχος του έγκυρου -στο χώρο της αυτογνωσίας και της πνευματικής αναζήτησης- περιοδικού “Άβατον”, για το βιβλίο μας “Παγκόσμια Κοινωνία του Καλού”. Το αφιέρωμα προλογίζει ο εκδότης του “Άβατον”, κύριος Στέφανος Ελμάζης.

Η Κρίσιμη Μάχη που θα Κρίνει το Μέλλον της Ανθρωπότητας

Δεν υπάρχει άνθρωπος σήμερα στον κόσμο που να μη βλέπει την αυξανόμενη συσσώρευση των προβλημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούμαστε. Και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως μια μάχη διεξάγεται σε πνευματικό και υλικό επίπεδο, που η έκβασή της θα κρίνει προς τα πού θα κινηθεί ο κόσμος μας. Γι’ αυτήν την πολυεπίπεδη και εν πολλοίς μεταφυσική μάχη, αλλά και για τη δυνατότητα μιας παγκόσμιας αλλαγής που μπορεί να θεραπεύσει τη βία, τη μισαλλοδοξία, τον ολοκληρωτισμό και όλες τις «ασθένειες» της ανθρωπότητας, μας μιλάει ο Στάμος Στίνης στο πρώτο του βιβλίο, που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιβίσκος, με τίτλο «Παγκόσμια Κοινωνία του Καλού – Ένα Όραμα», προτείνοντας Δώδεκα Οδοδείκτες, που αν τους κάνουμε πράξη μπορούν να κρίνουν τη μάχη και να συμβάλουν στην οικοδόμηση μιας παγκόσμιας κοινότητας αγάπης και αρμονικής συμβίωσης με τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Από το βιβλίο αυτό δημοσιεύουμε στη συνέχεια ένα πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο.

Για τους φίλους της αναζήτησης ο Στάμος Στίνης είναι γνωστό πρόσωπο με σημαντική συμβολή στον χώρο της σύγχρονης πνευματικότητας. Πτυχιούχος Φυσικός, με Master στην Ηλεκτρονική, από το 1990 έως το 2016 υπήρξε συνιδρυτής και συνεκδότης των περιοδικών Τρίτο Μάτι και Hellenic Nexus, καθώς και των εκδόσεων Έσοπτρον, ενώ από το 2016 μέχρι σήμερα μετέχει ως εταίρος στις εκδόσεις Ιβίσκος. Επίσης είναι Ομοιοπαθητικός, Ολιστικός Θεραπευτής και επικεφαλής του Πανελληνίου Δικτύου Συνειδητότητας (ΠΑ.ΔΙ.ΣΥ.).

Στέφανος Ελμάζης

Τα Δύο Αντίπαλα Στρατόπεδα

Είναι ολοφάνερο ότι έχουμε εισέλθει πλέον σε μία περίοδο κατά την οποία έχουν διογκωθεί σε ακραίο βαθμό μια σειρά από σοβαρότατα προβλήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Προβλήματα από τα οποία θα κριθεί το μέλλον της ανθρωπότητας αλλά και της πλανητικής ζωής γενικότερα.
Σιγά σιγά καθίσταται αντικειμενική και κοινή η διαπίστωση, ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα κριθεί η περαιτέρω πορεία της ανθρώπινης φυλής και συνολικά αυτού που αποκαλούμε «ανθρώπινο πολιτισμό».
Σκιαγραφώντας ορισμένα μόνο από τα πολλά και καυτά συσσωρευμένα προβλήματα, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί την τεράστια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε ως ανθρώπινα όντα.

Η μόλυνση του περιβάλλοντος και η αποστράγγιση των φυσικών πόρων της Γαίας έχουν διαταράξει σε μοιραίο βαθμό την ισορροπία του οικοσυστήματος, με αποτέλεσμα την εκδήλωση ακραίων φυσικών φαινομένων και καταστροφών, όπως και μία άνευ προηγουμένου επερχόμενη ενεργειακή κρίση.
Η συσσώρευση του 90% του παγκοσμίου πλούτου από το 1% του παγκοσμίου πληθυσμού και η ολοένα και αυξανόμενη πτωχοποίηση των πολιτών του κόσμου εγκυμονούν τεράστιες κοινωνικές κρίσεις και συγκρούσεις.
Το κυρίαρχο χρηματοπιστωτικό σύστημα των «αγορών» δημιουργεί χρήμα από το μηδέν και ταυτόχρονα φορτώνει με υπέρογκα χρέη ανθρώπους, επιχειρήσεις και κρατικές οντότητες, με αποτέλεσμα την ολοένα και αυξανόμενη υποδούλωσή τους από μία ολιγομελή διεθνή ελίτ.
Τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα μεταλλάσσουν μέσω της διατροφικής αλυσίδας την ανθρώπινη φύση, καθώς και ολόκληρη την χλωρίδα και πανίδα της γης, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Η επιστήμη, η ιατρική και η τεχνολογία είναι φανερό πως δεν λειτουργούν πλέον με γνώμονα το κοινό καλό. Εξαρτώνται πλήρως από διεθνή κέντρα εξουσίας και χρησιμοποιούνται κυρίως ως εργαλεία πλουτισμού και υποταγής του παγκόσμιου πληθυσμού. Επιπλέον, όλα δείχνουν ότι κατευθύνονται συστηματικά προς την δημιουργία ενός νέου είδους Μετανθρώπου, απόλυτα ελεγχόμενου από το σύστημα.
Οι δημοκρατικοί θεσμοί, τα πολιτικά κόμματα, η δημοσιογραφία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η δικαστική εξουσία έχουν διαβρωθεί βαθειά από τα διεθνή οικονομικά συμφέροντα. Ένα κύμα ολοκληρωτισμού σαρώνει τον πλανήτη μας.
Η οικονομική εξαθλίωση πληθυσμών και οι πολεμικές συρράξεις πυροδοτούν αλλεπάλληλα μεταναστευτικά κύματα. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μία μεθοδευμένη εξέλιξη προκειμένουν να αλλοιωθεί η εθνική και θρησκευτική κουλτούρα των λαών, αλλά και να μειωθούν περαιτέρω οι αποδοχές και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις «αναπτυγμένες» χώρες.
Ο κόσμος του θεάματος, του πολιτισμού και της διασκέδασης προβάλλει κατασκευασμένα «μιμίδια» κοινωνικής συμπεριφοράς, θεμελιώνοντας ένα νέο αξιακό σύστημα που στηρίζεται στον ατομισμό, τον υλισμό, τον κυνισμό, τη βία, την απληστία, την απαξίωση κάθε είδους ηθικής, την εκθεμελίωση της οικογένειας και την κατάργηση των δύο φύλων.
Τέλος, ο κόσμος μας σημαδεύεται από μία σαρωτική κρίση αξιών σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, θρησκευτικό, κοινωνικό, ηθικό, πνευματικό, πολιτισμικό.

Κατασταλαγμένη εκτίμηση του γράφοντος είναι πως όλα αυτά δεν συμβαίνουν τυχαία, ούτε ως μία νομοτελειακού τύπου, μοιραία, εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών.
Πίσω από όλα αυτά που βιώνουμε στις μέρες μας, υπάρχουν δυνάμεις οι οποίες δρουν συνειδητά και προγραμματίζουν για δεκαετίες μπροστά.
Παρότι απορρίπτω τις «ετικέτες», τις «ταμπέλες» και τους «-ισμούς» επειδή λειτουργούν ισοπεδωτικά και προκαλούν πολλές παρεξηγήσεις, αν θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες λέξεις για να περιγράψουμε το τι βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση που δέχεται σήμερα η ανθρωπότητα, θα διακινδύνευα να πω τα εξής:
Υπάρχει μία κυρίαρχη τάση στους κόλπους της διεθνούς ελίτ, η οποία προωθεί μεθοδικά και διαχρονικά το σχέδιό της. Ένα σχέδιο το οποίο θέλει να επιβάλει ένα παγκόσμιο Τεχνο-Φεουδαρχικό απολυταρχικό καθεστώς Μετανθρωπισμού, σε μια κοινωνία δραστικά ελαττωμένου παγκόσμιου πληθυσμού, που θα έχει ως πολίτες άφυλες, μεταλλαγμένες ανθρωπομηχανές. Πρόκειται για συνανθρώπους μας που θεωρούν ότι η φύση και όλα τα όντα δεν είναι κάτι αξιακά απαραβίαστο, αλλά έχουμε το δικαίωμα του ισχυροτέρου για να τα χρησιμοποιούμε ως υποχείρια και, όσο δεν μας εξυπηρετούν πλέον, μπορούμε αβίαστα να τα ξεφορτωθούμε ή να τα αντικαταστήσουμε με κάτι τεχνητό. Ακόμα κι αν χρειαστεί να μετοικήσουμε τελικά σε άλλον πλανήτη. Πρόκειται για μια καθαρά εωσφορική αντίληψη – από φιλοσοφική και πνευματική σκοπιά! Κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τον Θεό τον ίδιο…
Εδώ αναδύεται αναπόφευκτα το ερώτημα: Αυτοί οι λίγοι συνάνθρωποί μας της διεθνούς ελίτ, που μεθοδεύουν όσα προανέφερα, τι κίνητρο έχουν άραγε; Είναι μόνο η εξουσιομανία, η απληστία και η ανάγκη να το «παίξουν» θεοί στη θέση του Θεού;
Ή μήπως έχουν άραγε παρανοήσει μέσα στην τρέλα του μεγαλείου και της ισχύος τους;
Πολύ φοβάμαι ότι από πίσω τους βρίσκονται και τους κατευθύνουν –συνειδητά για ορισμένους ή ασυνείδητα για άλλους– κάποιες αόρατες, εξωδιαστατικές, σκοτεινές δυνάμεις…
Όλα δείχνουν πως έχουμε μπει σε μία κρίσιμη μάχη, από την οποία θα κριθεί το μέλλον της ανθρωπότητας. Οι υπαγορεύσεις που δέχομαι έντονα από τα ανώτερα πνευματικά πεδία, αλλά και τα αντικειμενικά στοχεία που έχουμε στη διάθεσή μας σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις, συνηγορούν στο ότι η περίοδος που θα ακολουθήσει μέχρι το 2027-2030 θα είναι καθοριστική, γεμάτη συγκρούσεις και διαρκείς ανατροπές.
Το πολύ θετικό της όλης υπόθεσης, βέβαια, είναι το γεγονός ότι, στον αντίποδα αυτής της «εωσφορικής» τάσης, έχει σχηματιστεί ήδη ένα ευρύ αντίπαλο μέτωπο. Μια μεγάλη «κρίσιμη μάζα» συνειδητών πολιτών ανά τον κόσμο, οι οποίοι εμπνέονται από τις αξίες της πνευματικότητας, της ηθικής, της αδελφοσύνης, της αλληλεγγύης, της ειρήνης, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της οικολογίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Όσοι ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία των ειρηνικών «Πολεμιστών του Φωτός» -είτε το γνωρίζουμε συνειδητά είτε όχι- δεν είμαστε μόνοι. Έχουμε την υποστήριξη μιας μεγάλης συμμαχίας ανώτερων πνευματικών δυνάμεων που έχει συγκροτηθεί στους αόρατους κόσμους για το Καλό και την συνειδησιακή ανέλιξη της ανθρωπότητας.

Στις μέρες μας γίνεται πλέον ολοένα και πιο ξεκάθαρο το γεγονός ότι διαμορφώνονται δύο αντίπαλα στρατόπεδα – το ένα των δυνάμεων του Καλού και το άλλο των δυνάμεων της αντεξέλιξης. Και αργά ή γρήγορα ο καθένας μας θα κληθεί –ή θα αναγκαστεί από τις εξελίξεις- να πάρει θέση.
Αναφορικά με τα δύο αυτά στρατόπεδα, η «σκοτεινή πλευρά» έλεγχε μέχρι σήμερα το παγκόσμιο χρήμα και τις εστίες των περισσότερων δομών εξουσίας ανά τον κόσμο. Αυτό όμως τελεί βαθμιαία υπό ανατροπή, καθώς εκδηλώνονται ισχυρές εσωτερικές αντιθέσεις στους κόλπους της αντεξέλιξης, αλλά και ολοένα και περισσότερα στελέχη της συνειδητοποιούν πού είχαν εμπλακεί και αποσκιρτούν, αποκαλύπτουν και καταγγέλουν τα σχέδιά της.
Το μέτωπο του Φωτός υπερτερεί συντριπτικά, αριθμητικά και πνευματικά. Μέχρι πρότινος υπήρχε το μειονέκτημα πως οι συνειδητοί πολίτες του κόσμου είχαν πέσει στην παγίδα να αρνούνται να ασχοληθούν με τα κοινά και γενικότερα με τα παιχνίδια εξουσίας. Θεωρούσαν ότι η κοινωνική ενεργοποίηση τους «λερώνει» και τους αποπροσανατολίζει από την προσπάθειά τους για αυτοβελτίωση και πνευματική ανάπτυξη.
Το καλό νέο νέο είναι ότι σήμερα αυτό έχει –επιτέλους- αλλάξει δραματικά. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της συγκρότησης ενός ισχυρότατου παγκοσμίου δικτύου ενεργών πολίτων, το οποίο θα δραστηριοποιηθεί αναπόφευκτα και στο κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο. Και μάλιστα, με ισχυρό πνευματικό πρόσημο.
Προηγουμένως ανέφερα με βιωματική βεβαιότητα ότι, όσοι τασσόμαστε με τις δυνάμεις του Καλού, έχουμε και θα έχουμε την υποστήριξη μιας ευρείας συμμαχίας ανώτερων πνευματικών δυνάμεων. Το αντικειμενικό αυτό γεγονός δεν πρέπει όμως να μας οδηγεί στο εσφαλμένο συμπεράσμα ότι το παιχνίδι θα κερδηθεί από εμάς άκοπα, κατόπιν μιας τελεσίδικης άνωθεν επέμβασης, ως «από μηχανής θεού», χωρίς να χρειαστεί δική μας ενεργοποίηση και αγώνας.
Ο νόμος της Ελεύθερης Βούλησης προϋποθέτει την συνειδητή απόφαση, πρόθεση και δράση των ανθρώπων προκειμένου να λάβουν την οποιοαδήποτε άνωθεν βοήθεια. Πάντα ισχύει το «συν Αθηνά και χείρα κίνει»! Ας θυμηθούμε, επίσης, ότι ο Θεός πριν την καταστροφή στα Σόδομα και Γόμορα είπε πως, εάν εύρισκε έστω και δέκα ενάρετους πολίτες, θα ματαίωνε τον αφανισμό των δύο πόλεων.
Συμπερασματικά, για να συμβεί μια πολυπόθητη επέμβαση από τις ανώτερες πνευματικές δυνάμεις του Καλού, πρέπει να έχει ήδη ενεργοποιηθεί μία μεγάλη κρίσιμη μάζα των πολιτών του κόσμου που θα αγωνίζεται συνειδητά και με συνέπεια στις αρχές της για μία Παγκόσμια Κοινωνία του Καλού…
Η μάχη που θα δοθεί φαντάζει πράγματι αμφίρροπη, αλλά πιστεύω ακράδαντα πως η νίκη θα είναι τελικά δική μας.
Γιατί όλα δείχνουν ότι όλο το παιχνίδι θα κριθεί στο πεδίο της Συνείδησης. Η μάχη θα είναι πάνω απ’ όλα Πνευματική. Και εκεί που εκδηλώνεται το Φως, το σκοτάδι εξαφανίζεται εξ ορισμού…

Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία πλοήγησης στην ιστοσελίδα μας.